Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Semper investerar stort i Götene

Semper storsatsar och investerar över 100 miljoner kronor i sin anläggning i Götene i Västergötland. Främst handlar det om att öka tillverkningen av modersmjölksersättning för marknader utanför Norden.

Semper investerar stort i Götene

Semper är ledande i Norden på barnmat, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. En stor del av företagets produkter har ända sedan början av 1940-talet tillverkats i anläggningen i Götene.

Semper ingår sedan 2006 i det internationella livsmedelsbolaget Hero Group, som har beslutat att investera i Sempers anläggning för att koncentrera all sin tillverkning av modersmjölksersättning till Götene.

– I Götene finns de bästa förutsättningarna för tillverkning av både välling, gröt och modersmjölksersättning. Vi har allt från god tillgång på säkra råvaror från närbelägna gårdar i Västergötland, till stor kunskap och erfarenhet hos personalen i anläggningen, säger Jörgen Thunholm, tillverkningschef på Semper.

Tillverkning av modersmjölksersättning ställer enormt höga krav på hygien och säkerhet. Under de senaste åren har Semper gjort stora satsningar på såväl kunskapsuppbyggnad och förbättrade rutiner som på utrustning.

Nu investerar man ytterligare drygt 100 miljoner kronor för att kunna öka tillverkningen. Bland annat kommer ett helt nytt torktorn lyftas in i augusti och en ny förpackningslinje att installeras i början av nästa år. Investeringarna beräknas tredubbla kapaciteten för tillverkning av modersmjölksersättning.

– I och med detta kommer Hero att flytta all tillverkning av modersmjölksersättning till Götene och vi kommer tillverka för fler av koncernens marknader utanför Norden, säger Jörgen Thunholm.

I april fick Semper dessutom besked från kinesiska certifieringsorganet CNCA att anläggningen i Götene rekommenderas bli godkänd för export av modersmjölksersättning till Kina. Därmed blir företaget den hittills enda tillverkaren av modersmjölksersättning i Sverige som kan komma att ha exportgodkännande för Kina.

Annons: Algol
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: