Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Skandinavien och halloumi – här är hetaste mattrenderna för 2020

Ett växande intresse för det skandinaviska köket och krav på fler veganska alternativ. Uber Eats, som säljer digitala tjänster för matleveranser – förutspår nästa års stora mattrender, baserat på miljontals sökningar i appen.

Skandinavien och halloumi – här är hetaste mattrenderna för 2020
Foto: Shutterstock.

Uber Eats…

…är en av världens största och snabbast växande matleveransappar. Med över 320 000 restauranger i över 500 städer i 36 länder förser man miljontals människor världen över med mat. Uber Eats levererar mat från både lokala krogar och stora kedjor direkt hem till dörren inom 30 minuter. I Sverige finns tjänsten tillgänglig i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Foodcast är en trendanalys som Uber Eats presenterar varje år, baserat på de sökningar som ökat mest i appen de senaste sex månaderna.

– Förra årets veganska trend är fortsatt stark, även om årets sökningar visar en något större variation än tidigare. Det som är mest utmärkande med årets resultat är att fler verkar vilja variera sin kost och efterfrågar fler vegetariska alternativ, säger Henrik Berglin, operativ chef på Uber Eats i Sverige.

Intresset för jackfruiten, som ofta beskrivs som den veganska motsvarigheten till pulled pork, ökar exempelvis drastiskt.

Samtidigt ökar också intresset för skandinavisk mat, som efter det israeliska spås bli nästa års hetaste kök. Och i Europa ser linfröet ut att bli nästa hetasuperfoodingrediens.

På den svenska topplistan återfinns förutom halloumin även sökningar på tryffel, vitlök, falafel, cashew, tempura och miso. Samtidigt seglar pizzan upp på en tredjeplats från att inte ha varit inkluderad alls på förra årets topp 20-lista, och även sushin gör en comeback på topp fem.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: