Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Skånemejerier lanserar Sveriges första helt osötade fruktyoghurt

Nu lanserar Skånemejerier vad man kallar nästa generations mejeriprodukter. ”Bara” är namnet på yoghurten som enbart innehåller yoghurt och bär – helt utan tillsatt socker eller andra tillsatser.

Skånemejerier lanserar Sveriges första helt osötade fruktyoghurt
Bara en är ny satsning från Skånemejerier – en produkt som gör kommunikationsdirektören Anette Gregow stolt.

Svenskarna älskar yoghurt

Yoghurt är en uppskattad produkt i Sverige. Enligt en undersökning från Nielsen över svenskarnas mest frekvent köpta livsmedelskategorier har yoghurt en femte plats i den svenska dagligvaruhandeln.

Om en dryg vecka är det premiär för Skånemejeriers nya satsning i premiumsegmentet: Bara, gjord på 100 procent svensk mjölk helt utan vare sig tillsatser, tillsatt socker eller sötningsmedel och med nästan dubbelt så mycket frukt och bär jämfört med liknande produkter på marknaden.

– Vi ser en tydlig trend där konsumenterna vill ha hälsosamma och naturliga alternativ i mejerihyllan utan att kompromissa med smak eller kvalitet. Det här är vårt svar på den trenden, säger Anette Gregow, kommunikationsdirektör på Skånemejerier.

Hon förklarar att Skånemejerier under det senaste året har drivit ett projekt för att minska mängden tillsatser i smaksatt yoghurt. Och att man är först i Sverige med en frukt- och bäryoghurt utan vare sig socker eller sötningsmedel.

– Dagens konsumenter är otroligt medvetna och vi letar ständigt efter nya trender och lösningar som vi kan erbjuda marknaden. Den här satsningen går helt i linje med vår vision att vara det mest hållbara mejeriet i Sverige, säger Anette Gregow.

Bara yoghurt säljs till att börja med i två olika smakvarianter: hallon/jordgubb och blåbär/björnbär.

Hur smakar den då – blir det inte väldigt syrligt utan socker?

– Nej, den är krämig och jättegod. Tack vare den höga bärhalten får man en fin sötma ändå.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev