Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Skänkte chark till välgörenhet

Svenska Mästerskapen i charkuteri har skänkt ett ton av Sveriges bästa charkuterier till socialt utsatta människor i Göteborgsområdet.
– Det känns extra bra i år då temat är hållbarhet, säger Annika Altskär, tävlingsansvarig på Chark-SM.

Skänkte chark till välgörenhet
Foto: Chark-SM.

Hela 55 företag skickade in sina bästa kvalitetsprodukter för att tävla under Chark-SM. I förra veckan bedömdes de runt 700 tävlingsbidragen, som tävlar i totalt 17 klasser av ett 40-tal särskilt utvalda domare. 

Eftersom endast en liten del av alla tävlingsbidrag går åt vid bedömningarna så blir det rätt mycket charkprodukter över. Det är dessa som skänkts till välgörenhetsorganisationerna Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Hela Människan.
– Vi har gjort detta i många år nu och är så tacksamma att dessa organisationer kan hjälpa oss att ta tillvara på maten och ge vidare till dem som behöver det mest, säger Annika Altskär.

Det handlar om charkuterier av alla dess slag, alltifrån smörgåspålägg, köttbullar och korvar, till lufttorkad skinka och rökta viltprodukter.

Hela Människan i Lerum kommer använda charkuterierna till sin dagliga frukostservering, julbord och matkassar.
– Eftersom vi främst driver verksamheten genom volontärarbete så kämpar vi ofta ekonomiskt. Därför är vi så tacksamma att få ta emot gåvor som den här så att vi kan erbjuda mer hjälp och mat till de som behöver, säger Christine Jomansson som arbetar på Hela Människan.

Vilka som blir årets Svenska Mästare i Chark-SM avslöjas den 8 november när branschen möts för mässa, konferens och bankett i Eriksbergshallen i Göteborg.

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: