Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Släpp kryddorna loss, det är vår

Lukta, provsmaka och ta chansen att blanda din egen grillrubb. När kryddmarknaden Taste by Santa Maria öppnar på en 30 kvadratmeter stor inspirationsyta i köpcentret Mall of Scandinavia i Stockholm blir det mesta möjligt för kunderna.

Släpp kryddorna loss, det är vår

Tanken med kryddmarknaden Taste by Santa Maria är att ge en upplevelse som är svår att få i matbutiken, där kryddofterna är instängda i burkar eller påsar.

– Att gå förbi ett kryddstånd på en torgmarknad i Indien och att passera kryddhyllan i en svensk matbutik är två helt olika upplevelser. Att känna alla kryddofter och att ges möjligheten att provsmaka och uppleva skillnaderna mellan kryddor och kryddor är någonting som inspirerar och ger nya insikter. Det vill vi kunna erbjuda våra konsumenter, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Paulig Foods.

Kryddmarknaden är ett pop up-koncept, som håller öppet från 29 mars till den 26 maj. Under den här tiden kommer det även att bjudas på en rad olika aktiviteter, indelade i olika temaperioder.

Peppar & Chili blir det inledande temat där bland annat det mexikanska köket och pepparns historia står i centrum. Därefter kommer påsken med fokus på lamm och sill- och snapskryddning, följt av ett grilltema där kunderna får möjlighet att blanda sin egen grillrubb.

Konsumenterna får också chans att lära sig skillnaden på peppar och peppar, testa hur het världens hetaste chili verkligen är och få veta hur de populäraste kryddorna och örterna odlas och skördas.

För att ytterligare höja inspirationsnivån i kryddmarknaden kommer Svenska Kocklandslaget att finnas på plats ett antal lördagar för att dela med sig av sin kunskap kring sensorik och spännande smakkombinationer.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Diversified (1) Nyhetsbrev