Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Små kakor ger stora pengar

Continental Bakeries båda bagerier i Åsljunga och Örkelljunga bakar mer kakor än någonsin. Under 2019 slogs det tidigare omsättningsrekord med 50 miljoner kronor. Utvecklingen förklaras bland annat med ett växande intresseför svenska kakor i Europa.

Små kakor ger stora pengar
Full snurr i kakfabriken. Foto: Continental Bakeries.

Under förra året omsatte den skånska kakfabriken Continental Bakeries North Europe 650 miljoner kronor, vilket var en ökning med 50 miljoner jämfört med året innan.

– Vi har goda kakor av bra kvalitet. En annan orsak är att vi arbetar målfokuserat med utvecklingsprojekt inom både innovation och förädling av befintliga produkter, säger vd Mikael Carlsson.

Bland annat har flera pepparkakor fått nya recept med rapsolja i stället för palmolja, vilket uppskattas av många konsumenter. Och en oerhört lyckad lansering var det nya produktkonceptet med minipepparkakshus.

En annan förklaring är att svenska klassiska småkakor är populära utomlands. I dag är Continental Bakeries en betydande exportör av svenska klassiska småkakor till många marknader, främst inom Europa men även till andra delar av världen.

Samtidigt växer varumärket Gille på den nordiska marknaden. Enligt Mikael Carlsson har intresset för småkakor ökat i yngre generationer samtidigt som det finns det en stark konsumenttrend för produkter producerade i Sverige.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: