Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Starkare tillsammans: "Vi har valt våra partners med omsorg"

Tre certifieringsföretag inom livsmedelsbranschen går ihop när HS Certifiering, Bureau Veritas Sverige och ProSanitas Certifiering gör gemensam sak.
– Ingen kan ensam vara bäst på allt men tillsammans kan vi vara det, säger Charlotte Davidson, vd för ProSanitas Certifiering.

Starkare tillsammans:

Mer om företagen

PROSANITAS CERTIFIERING AB är ett ackrediterat certifieringsorgan med kunder inom livsmedelsbranschen främst från förädlingssidan och framåt i kedjan. ProSanitas har ägts av BMG Trada Certifiering sedan 2005. BUREAU VERITAS är ledande certifieringsorgan med 80 000 kunder i fler än 100 länder och som erbjuder certifiering mot de flesta standarder i världen. HS CERTIFIERING AB är ett ackrediterat certifieringsföretag med kunder i hela livsmedelskedjan. Företaget har kunder i Sverige, Danmark, Finland och ägs av svenska hushållningssällskapen.

I Sverige finns det totalt nio olika certifieringsföretag som är verksamma inom livsmedelsbranschen. Nu går tre av dem ihop för att på så vis konsolidera den ackrediterade certifieringsbranschen inom livsmedel.

– Det behövde hända något i den här branschen, där vi är många aktörer som ska dela på en begränsad kaka i form av antal kunder och resurser, säger Charlotte Davidson till Livsmedel i fokus.

På vilket sätt ökar detta kundnyttan?

– Vi har verkligen valt våra partners med omsorg. Bureau Veritas är världens ledande certifieringsföretag, HS Certifiering finns över hela landet och inom hela livsmedelskedjan – och själva har vi jobbat mycket inom förädlingsdelen av livsmedelskedjan. Genom att jobba tillsammans får vi både del av driftfördelar och kompetens från ett stort, internationellt företag samtidigt som vi behåller de mindre företagens lättrörlighet, expertområden och koll på den lokala marknaden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan tillföra svensk livsmedelsbransch både kompetens, resurser och kundservice – och att det blir jättebra för våra kunder.

Charlotte Davidson förklarar att dagens stora förändringar inom livsmedelsbranschen, med både fler och nya standarder och regelverk, samt en växande efterfrågan skapar ett ökat behov av kompetensutveckling i branschen. Och att revisionen och kundservicen är en given del av detta.

Vilken är den största utmaningen framöver?

– Jag tror att det hela kommer att gå ganska smärtfritt i en väl kontrollerad och framåtriktad process som ökar mervärdet för våra kunder.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019