Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Stjärnregn över svenska restauranger

Samtliga svenska stjärnrestauranger får behålla sin åtråvärda status. Det stod klart igår när ”Michelin Guide Nordic Countries 2017” presenterades i Stockholm.

Stjärnregn över svenska restauranger
Owe och Karin Fransson från Hotell Borgholm på Öland tar emot en stjärna i Guide Michelin.

Två nya enstjärniga restauranger har tillkommit, det är Sture i Malmö och Imouto i Stockholm. Restaurang Vollmers i Malmö hade tidigare en stjärna men har nu två. Det finns inga trestjärniga restauranger i Sverige ännu. Vill man uppleva det i något av de nordiska länderna så får man åka till Maaemo i Oslo eller Geranium i Köpenhamn.

Sverige kom med i den prestigefyllda restaurangguiden 1984 men först 2016 besökte inspektörerna restauranger utanför de svenska storstäderna. Då blev det nya stjärnor till restauranger som Fäviken Magasinet i Jämtland, Hotell Borgholm på Öland och PM & Vänner i Växjö.

- Sedan vi fick stjärnan för första gången förra året har vi fått nya gäster till vår restaurang, det är också tydligt att en större andel är långväga gäster från exempelvis USA, Japan och södra Europa, berättar Owe Fransson, vd för Hotell Borgholm.

Stjärnorna i guiden skapar nya möjligheter för besöksnäringen utanför storstäderna. Ett exempel på detta är ”Michelin Trail” som är ett samarbete mellan Hotell Borgholm på Öland och PM & Vänner i Växjö. Det är ett paket för gäster som vill uppleva avsmakningsmenyer och övernattningar på de båda restaurangerna med respektive hotell.

Hela den svenska stjärnlistan

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: