Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Svensk kyckling är het i Asien

Intresset för svenska och ekologiska livsmedel växer på andra sidan jordklotet.
– Våra svenska mervärden som naturlighet, renhet och hållbarhet är centrala konkurrensfördelar på den asiatiska marknaden, säger Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden.

Svensk kyckling är het i Asien
Ekologisk Bosarpkyckling serverad och klar. Foto: Kronfågel.

Den internationella mässan Natural & Organic Products Asia (NOPA) arrangerades i Hong Kong i förra veckan – en avAsiens största mässor för ekologiska livsmedel.

Kronfågel var ett av flera svenska livsmedelsföretag som var på plats, och som märkte ett stort intresse bland inköpare från olika delar av Asien för sin ekologisk Bosarpkyckling.

– Sverige har ett mycket gott rykte generellt. Vi anses ha hög matsäkerhet och vi har kommit väldigt långt i arbetet med nollvision för antibiotika. Vidare kan vi säkerställa att produkterna är fria från GMO och salmonella. Även den svenska Krav-certifieringen är en central garant för produktens kvalitet, säger Christian Gylche, ansvarig för djuromsorg på Kronfågel. 
Välståndet i Asien ökar stadigt vilket medför att allt fler människor har råd att välja produkter och livsmedel med en högre kvalitet. Matkulturen har en stor plats och många värderar naturliga, hälsosamma och trovärdiga livsmedel – gärna ekologiska. Det finns en hög efterfrågan på importerad mat från norra Europa. Detta skapar exportmöjligheter för svenska företag, som kan erbjuda ekologiska livsmedelsprodukter av hög kvalitet.

 – Det är otroligt spännande att få vara med på den här resan, där fler i världen får smaka vår absolut finaste kyckling, ekologisk och Krav-märkt Bosarpkyckling, säger Magnus Lagergren, vd på Kronfågel. 

Ekologisk Bosarpkyckling är medlem i branschorganisationen Organic Sweden, som bland annat arbetar för ökad export av svenska ekologiska livsmedel.

– De svenska ekoföretagens framgångar på den asiatiska marknaden visar att våra svenska mervärden; naturlighet, renhet och hållbarhet är centrala konkurrensfördelar. Dessutom stärker den ekologiska certifieringen intresset och förtroendet för produkterna både hos inköpare och slutkonsument, säger Charlotte Bladh André på Organic Sweden.

Annons: Nordic food industry fiskpinne
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Tetra Pak Nordic food industry kvadrat (1)