Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Svensk premiär för växtbaserade korven Beyond Sausage

Nu lanserar Beyond Meat den senaste innovationen inom växtbaserat protein på den svenska marknaden: Beyond Sausage. Coop blir först ut med att sälja den vegetabiliska korven.

Svensk premiär för växtbaserade korven Beyond Sausage

Beyond Meats...

...produkter finns även på restaurang- och hotellkedjor som Bastard Burger, Phil’s Burger, Scandic Hotel och Texas Longhorn.

Efter att Coop tidigare i år introducerade Beyond Burger har den snabbt blivit matkedjans mest sålda växtbaserade burgare.

– Vårt mål är att göra det möjligt att njuta av växtbaserade produkter utan några kompromisser. Därför är glada över att nu kunna erbjuda Beyond Sausage till svenska konsumenter. Vi vill göra växtbaserat protein mer tillgängligt för alla, säger Bram Meijer, regional marknadschef på Beyond Meat.

Den nya korven, som är skapad för att se ut som, tillagas och ge samma smakupplevelse som en vanlig korv, är gjord på ärtor, bondbönor och ris samt kokosolja. Den är fri från soja, gluten, GMO och artificiellt producerade ingredienser – och säljs i helt växtbaserade förpackningar tillverkade av alger.

Beyond Sausage kommer att säljas på i Coops butiker och online från vecka 48. En förpackning med fyra korvar har ett rekommenderat pris runt 85 kronor.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: