Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Svenskt och klimatsmart – nu även till fyrbenta

Magnussons hundmat är först ut i djurmatskategorin att ansluta sig till ursprungsmärkningen Från Sverige, och blir därmed Sveriges första garanterat svenska hundmat. Hundmaten är tillverkad på lokala svenska råvaror och produceras på Magnussons familjegård i Bro.

Svenskt och klimatsmart – nu även till fyrbenta

Från Sverige

Från Sverige-märket innebär att de livsmedel och produkter som bär märket är tillverkade i Sverige och av svenska råvaror. Det betyder bland annat att allt kött som ingår i produkterna måste vara fött, uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

Klimatsmart, ekologiskt och närproducerat i all ära, men hittills har det mest handlat om den mat som vi människor äter medan djurfodret gått under radarn. Och detta trots att mat till framförallt fyrbenta husdjur till stor del baseras på kött. Ekot rapporterade nyligen om att så mycket som en fjärdedel av allt kött som produceras i USA blir till foder för hund och katt.

– Hundmat och råvarorna som den innehåller skickas allt som oftast över hela världen. Och även svensktillverkad hundmat består tyvärr nästan alltid av en stor mängd importerade råvaror, säger Jonas Magnusson på familjeföretaget Magnussons, som nyligen anslutit sig till ursprungsmärkningen Från Sverige.

Som en förlängning på företags hållbarhetsfokus lanserades i början på 2019 ett helt ekologiskt och Krav-märkt hundfoder, Magnussons Ekologiska, som är det första helsvenska ekologiska foder på marknaden.

– Det är allmänt känt att köpa närproducerade livsmedel både smakar bättre och är snällare mot miljön. Sverige har dessutom ett hållbart jordbruk och en av de mest omfattande djurskyddslagstiftningarna i världen, säger Jonas Magnusson.

Magnussons har i tre generationer tillverkat hundmat hemma på gården i Bro. I dag är det bröderna Kåre och Jonas Magnusson som driver företaget vidare. Allt började dock med deras farmor Ulla, som framgångsrik uppfödare av Grand Danois, började laga all hundmat själv.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019