Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Sverige fick nöja sig med silver i mat-OS: "Norge var bättre"

Inte guld men silver. Det svenska kocklandslaget var besvikna men ändå nöjda med sin insats i Culinary Olympics 2020 i Stuttgart nu i veckan.
– Norge var helt enkelt bättre, säger Fredrik Andersson, lagkapten i Svenska Kocklandslaget.

Kocklandslaget in action, samt förrätten, varmrätten och desserten som de lagade i det varma köket under Culinary Olympics 2020. Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB.

Det blev Norge som vann ett av matvärldens mest prestigefulla pris: Culinary Olympics 2020, som avgjordes tidigare i veckan.

Sverige placerade sig som god tvåa och Island fick brons.

​– Vårt mål var förstås guld och vi hade en bra känsla men tyvärr får vi inte till de sista små detaljerna som gör oss till mästare, säger den svenska lagkaptenen Fredrik Andersson.

Poängmässigt var laget starkast i grenen ”Varma köket" där de hade högst poäng av alla lag. 

Här är varmköksmenyn som det Svenska Kocklandslaget tävlade med:

* Förrätt: Bakad piggvar med grönärtskräm smaksatt med pepparrot, vitvinssås, löjrom, ostronsallad samt piggvarsmousseline toppad med emulsion på buskkrasse.

* Varmrätt: Kryddstekt svensk kronhjort med variation på rotselleri, rödbeta fylld med tryffel, hjortfärs med toppmurklor. Serverad med paté a choux fylld med hjortbog och rökt oxmärg, ragu på Gotlandslins samt viltsky.

* Efterrätt: Glaserad hallonmousse med interiör på åkerbär serveras med älgörtsglass samt hallonsås, varm kolapaj, hallonmarmelad och cremeaux smaksatt med citronverbena.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: