Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Ugnen som snackar med maten

Kan man tillaga fisk i ett isblock utan att isen smälter, eller ha olika sorters råvaror som sätts in i ugnen på samma plåt och ändå få allting färdigt exakt samtidigt?
Jomenvisst. Det gäller bara att ha en smart ugn.

Ugnen som snackar med maten

Mieles nya dialogugn har en helt ny och banbrytande teknik som anpassar tillagningen till varje råvara. Med andra ord kan man lägga allt möjligt på samma plåt och det blir ändå klart exakt samtidigt. Och dessutom ända upp till 70 procent snabbare jämfört med en vanlig ugn.

– Överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken tillagad men isen förblir fryst. Eller ta den populära plåtmaten till helt nya nivåer. En viltstek på en bädd av grönsaker och omgiven av potatis är 45 minuter senare färdig; köttet rosa, grönsakerna lätt al dente och potatisen perfekt mjuk – enkelt, snabbt och i en enda omgång, säger Henrik Israelsson, produktchef hos Miele. 
Man kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta halva tillagas och andra halvan förbli rå, göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd och välja exakt vilken färg och hårdhet skorpan ska få.

Hur är då detta möjligt?
Det korta svaret är att dialogugnen använder elektromagnetiska vågor på olika frekvenser som känner av råvarornas textur och anpassar tillagningen efter varje enskild råvara.

Ugnen lanseras i maj och för den som slår till ingår både installation plus att Mieles egen kock kommer hem och lagar en fyra rätters middag för ett sällskap om sex personer.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019