Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Ursprungsmärkning på menyn

Nu är det inte längre bara livsmedelsproducenter och butiker som har möjlighet att använda märkningen från Sverige, utan även restauranger.
– Ett bra sätt att visa att man har koll på ursprunget, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning AB.

Ursprungsmärkning på menyn

Intresset att veta varifrån maten kommer ökar bland konsumenterna. Nu erbjuds även restauranger och restaurangkedjor möjlighet att använda ursprungsmärkningen Från Sverige för att informera sina gäster om matens ursprung.

– Många restauranggäster vill veta mer om matens ursprung. Därför är vi glada över att kunna erbjuda restauranger och restaurangkedjor den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som är ett enkelt sätt att berätta om olika råvaror och rätters ursprung, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning AB.

Restaurangen kan ursprungsmärka olika livsmedel som serveras, exempelvis kokta ägg på frukostbuffén, svenska tomater, gurkor, svensk mjölk och yoghurt. Även ursprungsmärkningen Kött från Sverige kan användas för att informera gästerna att restaurangen serverar svenskt kött och svenska charkuterier. 

– Det här är ett bra sätt för restauranger och restaurangkedjor att visa att de har koll på ursprunget. Det ökar dessutom medvetenheten om råvarors ursprung, säger Maria Forshufvud, och förklarar att märket både skapar förtroende och visar transparens gentemot gästerna.

 AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019