Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

”Utan kaffe går nationen under”

Klimatförändringarna hotar framtidens kaffedrickande. Nu tar Löfbergs hjälp av Anja Pärson och Filippa Rådin för att öka medvetenheten bland konsumenterna.
– Vi vill visa att vi är ett företag som tar ansvar, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

”Utan kaffe går nationen under”

Hur funkar det egentligen på en kaffeodling? Påverkas kaffet av klimatförändringar? Och hur maxar man kaffesmaken hemma?

Det är några av de frågor som den folkkära duon Anja Pärson och Filippa Rådin ska reda ut på uppdrag av kaffeproducenten Löfbergs.

Startskottet för kampanjen har redan synts i sociala kanaler under den senaste veckan.

– För oss är det viktigt att ha trovärdiga ambassadörer som delar våra värderingar samtidigt som de når ut till många människor. På det viset är detta en ”perfect match”; Anja och Filippa älskar verkligen kaffe samtidigt som de är folkliga och tydligt tar ställning i viktiga framtidsfrågor, säger Lena Rodin.

Samarbetet ska öka konsumenternas medvetenhet om vad kaffe är för något och vilka utmaningar som finns på vägen från böna till kopp. Men även vad Löfbergs gör för att säkra framtidens kaffe – det handlar om flera olika projekt i framförallt Colombia

Vilka är de största utmaningarna?

– Det handlar framförallt om två saker. Dels klimatförändringarna som faktiskt är ett direkt hot mot den framtida kaffekonsumtionen. Dels att få den unga generationen att vilja ta över kaffeodlingarna efter sina föräldrar. Risken är att vi står inför en halvering av kaffeproduktionen till år 2050.

I Sverige dricker vi 3,2 koppar kaffe per dag i genomsnitt, vilket gör oss till några av världens största kaffekonsumenter.

– Vi är en nation som skulle gå under utan kaffe! Därför är det extra angeläget att få alla kaffeälskare att inse vilka utmaningar vi står inför. Och inte minst att välja rätt kaffe med rätt typ av certifiering, säger Lena Rodin.

 AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev