Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Utmanar Absolut – lanserar ekologisk vetevodka

Lantmännen lanserar en ekologisk vodka under eget varumärke, där basen är vete från Västergötland.
– En helt unik produkt på marknaden, säger Magnus Kagevik, chef för Lantmännens energidivision.

Utmanar Absolut – lanserar ekologisk vetevodka
Bildmontage: Gustaf Olsson.

I nästa vecka gör den nya svenska vodkan från Lantmännen entré hos Systembolaget och på vissa restauranger, producerad av ekologiskt vete från Västergötland.

– Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke, säger Magnus Kagevik.

Lantmännen Reppe, som är en del av Lantmännens energidivision, grundades 1876 och är i dag ett av Nordens största destillerier. Fabriken, som ligger i Lidköping, förädlar vete för att tillverka olika produkter till livsmedelsindustrin, bland annat dryckessprit.

– I fabriken tar vi vara på hela vetekornet, som fraktioneras ut till olika ingredienser och produkter såsom stärkelse, gluten och dryckessprit och på så sätt går inget av vetet till spillo. Vår tillverkningsprocess ger också slutprodukten en renare smak, förklarar Magnus Kagevik.

Lantmännen samarbetar med Mackmyra för buteljering, försäljning och distribution. Den ekologiska vodkan går under namnet Lantmännen Vetevodka och ”har en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd”.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev