Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Valio blev Årets matbluff

Valios laktosbluffande har utsetts till Årets matbluff 2015 i Äkta varas omröstning. Företaget har sålt laktosfri kefir dyrt till laktosintoleranta, samtidigt som man i hemlighet sålt exakt samma laktosfria kefir billigt i det vanliga sortimentet.

Valio blev Årets matbluff
Foto: Äkta vara

Konsumentföreningen Äkta vara har utlyst Årets matbluff, där vem som helst har kunnat nominera bidrag. Bland de cirka 50 nominerade produkterna har Äkta varas jury valt ut fem finalister och vinnaren har sedan utsetts genom en omröstning på Äkta varas hemsida.

Valio vann efter en hård duell mot tvåan Nybergs deli, som sålt vatteninsprutad skinka som filé. Det finska mejeriföretaget fick 27,6 procent (1 631) av rösterna, vilket bara var 51 röster fler än Nybergs. Totalt deltog 5 917 personer i omröstningen.

De övriga finalister var:

• Nybergs ländfilébluff: 1 580 röster
• Nestlés vällingsbluff: 980 röster.
• Ridderheims patébluff: 867 röster
• Lönnebergas renkorvsbluff: 859 röster

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram och sätta press på företag som lurar konsumenterna. Det är väldigt kul att så många har varit med och nominerat och röstat, långt fler än vi hade räknat med. Det visar på att det finns ett stort intresse för vad det är i maten., säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare och tf ordförande för Äkta vara, som nu delar ut "utmärkelsen" för första gången.

Källa: Äkta vara

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss

Integritet

Vår integritetspolicy

Följ oss!

Facebook


Twitter

Annons: