Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Vem blir årets ekologiska stjärna?

Frebaco Kvarn, Polarbröd och Löfbergs är alla finalister till Årets Garant Ekostjärna 2019. Syftet med nomineringen är att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen.

Vem blir årets ekologiska stjärna?
Frebaco Kvarn är en av tre finalister till hållbarhetspriset Årets Garant Ekostjärna 2019.

Hållbarhetspriset Årets Garant Ekostjärna delas ut av Axfood. Syftet med priset är att uppmärksammar ett företag eller person som med hjälp av nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan ”från idé till butik”, så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.

– Vi är väldigt glada över nomineringen som uppmärksammar en mycket viktig del i vårt arbete, nämligen hållbart odlat spannmål, säger John Poulsen, vd för Fazer Kvarn i Sverige, i vilket Frebaco Kvarn ingår som varumärke.

Han förklarar att Fazer Kvarn både arbetar med ekologiska spannmål och har en långsiktig hållbarhetsplan för konventionellt odlad spannmål, för att stötta odlarna i deras arbete med konkreta åtgärder för att näringen ska stanna kvar i åkarna.

Polarbröd är nominerad för sin uttalade ambition att producera hållbart, vilket lett till att man bland annat investerat i både vindkraftverk, fossilfria förpackningar och transporter som går på förnybar energi.

”Polarbröd är en leverantör med en lång historia som lever i nuet och som med stolthet representerar sin hembygd”, står det bland annat i juryns motivering.

På Löfbergs är man också stolt över nomineringen:
– Det värmer extra att vi uppmärksammas för vårt fokus på certifierat kaffe. Det är en hjärtefråga för oss, säger Eva Eriksson, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Löfbergs.

Vinnare avslöjas under Ekogalan, som arrangeras av EkoWeb i Stockholm 31 januari 2019. 

 AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019