Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Premiär för Livsmedelspolitiska rådet: “Jättebra möte”

När Livsmedelspolitiska rådet samlades för första gången diskuterades förutsättningar för att öka livsmedelsproduktionen och livsmedelsexporten.
– Vi diskuterade några av de mest angelägna frågorna för svenska livsmedelsproducenter, säger Sofie Eliasson Morsink, ordförande för Livsmedelsföretagen.

Ny studie: Köttet har kommit ut ur skamvrån

Allt fler svenskar ser kött som en del av en hälsosam kost. Detta enligt två olika undersökningar som Ungdomsbarometern och Novus genomfört.
– Köttet är inte skamfyllt längre, säger Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött.

Här är de vinnande idéerna i Polarbröds framtidsrecept

Framtidsreceptet är ett nytt och årligt initiativ där Polarbröd söker lösningar på specifika hållbarhetsutmaningar hos den breda allmänheten.
– Vi vill vara en drivande kraft i omställningen mot en hållbar livsmedelsindustri och inspirera fler till att kroka arm med oss, säger koncern-vd Karin Bodin.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Skolmatskommissionen: ”Se skolmaten som en investering”

Inför en nationell, öronmärkt skolmatspeng, för att höja lägstanivån och skapa mer jämlika förutsättningar för Sveriges elever. Det föreslår Skolmatskommissionen i sin slutrapport, som nu är klar.

Carlsberg investerar 28 miljoner i jästodling

Ölbryggeriet Carlsberg satsar stort på en ny anläggning för att ge den viktiga jästen bättre förutsättningar.
– Det gör att vi kan skapa magiska smaker i varje öl, säger Sergey Koshelev, ansvarig för bryggning och process på Carlsberg Sverige.

Ica blandar ärtor i köttfärsen: ”Hushållsfärs”

Hushållsfärs och hushållsburgare. Så heter två nya produkter från Ica som består av 30 procent ärtfärs och 70 procent nötfärs. Jämfört med traditionell nötfärs ger de cirka 28 procent lägre klimatavtryck.

Svensk Fågel lanserar nytt djuromsorgsprogram för avelsdjur

Svensk Fågel har infört ett nytt djuromsorgsprogram för de avelshöns som föds upp i Sverige, vilket gör att hela värdekedjan nu kontrolleras av ett oberoende och ackrediterat kontrollorgan.
– Motsvarande kontroll saknas helt vid import av kyckling, säger vd Maria Donis.

Änglamark är vinnaren i hållbarhetsranking 2024

Coops varumärke Änglamark uppfattas som det mest hållbara varumärket, när svenska konsumenter fått säga sitt. Bland 432 konkurrerande varumärken har Änglamark klättrat till den prestigefyllda förstaplatsen i Europas ledande varumärkesundersökning om hållbarhet, Sustainable Brand Index, SBI.

De ska göra svensk mat “big in Japan”

Lantmännen är bara ett av flera livsmedelsföretag som just nu är på plats på Foodex i Tokyo för att skapa nya exportmöjligheter, tillsammans med Business Sweden och landsbygdsminister Peter Kullgren.
– Sverige har stora möjligheter att öka livsmedelsexporten, och Lantmännen vill vara med i det arbetet, säger Per Arfvidsson, vice vd på Lantmännen.

No items found
Tidningen
No items found

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

9 apr–11 apr

11 apr–11 apr

25 apr–25 apr

15 maj–16 maj

21 maj–21 maj

Årsmöte 2024 – Torsåker gård

Torsåker gård, Upplands Väsby

Läs mer

11 sep–13 sep

Livsmedelsdagarna 2024

Halmstad, Tylösand

Läs mer

15 mar–31 dec

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!