Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Beredskapsexperten: “Jag älskar problem som folk vill ha lösningar på”

Ulrika Dahlin är beredskapsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel, med uppdrag att koordinera och företräda dagligvaruhandelns intressen i arbetet med beredskap och Sveriges livsmedelsförsörjning.
– Förmågan att snabbt ställa om ligger i handelns affärsmodell, säger hon.

Södertälje sätter matens klimatavtryck under lupp

Södertälje kommun har tillsammans med Consupedia analyserat hur kommuns livsmedelsinköp påverkar omvärlden utifrån 14 hållbarhetsparametrar. Nu efterlyser kostchefen Sara Seing en bredare syn på hållbarhetsbegreppet.

Hon leder Polarbröds nya “CHARM-offensiv”

Nu går startskottet för CHARM-fabriken, ett treårigt projekt som ska stärka matsektorn i norr. Maja Berggren leder verksamheten, en hemvändande norrbottning som brinner för hållbarhet och innovation.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Oschyssta handelsmetoder: “En chans att påverka”

Konkurrensverket undersöker just nu utvecklingen av oschyssta handelsmetoder i livsmedelskedjan, såsom förekomsten av olika avtalsvillkor och andra beteenden, med hjälp av enkät som riktar sig till leverantörer i livsmedelskedjan.

Här är första ölet som bryggs på åkerböna

Nu lanseras det första ölet i Sverige som är bryggt på åkerböna: en New England IPA med namnet ”Bean Me Up”. Bakom satsningen står hantverksbryggeriet Poppels Bryggeri i Jonsered i samarbete med Viking Malt.

Svenskt godis gör succé – nu ökar investeringarna

Efterfrågan på svenskt godis utomlands ökar. Nu investerar Orkla Confectionery & Snacks 20 miljoner kronor för att öka kapaciteten i Bubs godisfabrik i Jönköping.

Grossist lanserar recept på framtidens krogklassiker

Martin & Servera tar hjälp av kändiskockar för att twista älskade krogklassiker med lägre klimatpåverkan.
– Trenden är tydlig, allt fler gäster vill ha klimatsmart och mer växtbaserat på tallriken, och vi vet att restaurangbranschen vill visa vägen, säger kommunikations- och hållbarhetsdirektören Kristina Ossmark.

Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör: “Haft flyt i maskineriet”

Genom en ambitiös exportsatsning har Blekinge Skorpan nått en imponerande ökning av exporten på hela 115 procent sedan 2022. Nu belönas företaget med priset Årets Livsmedelsexportör 2024.

Cloetta vill ha lugn i stormen: “Inget försäljnings- eller produktionsstopp”

Chokladtillverkaren Cloetta har valsat runt i den mediala hetluften under stora delar av tisdagen efter att nyhetsbyrån Siren rapporterat om att företaget stoppat försäljningen av hundratals ton chokladprodukter på grund av kontaminerad palmolja. Enligt kommunikationsdirektören Laura Lindholm stämmer inte de uppgifterna.

No items found
Tidningen
No items found

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

29 maj–30 maj

11 sep–13 sep

Livsmedelsdagarna 2024

Halmstad, Tylösand

Läs mer

15 maj–16 maj

21 maj–21 maj

Årsmöte 2024 – Torsåker gård

Torsåker gård, Upplands Väsby

Läs mer

15 mar–31 dec

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!